# PAARSE DAKEN

Paarse daken worden ook wel circulaire daken genoemd. Ze zijn namelijk een essentieel onderdeel van circulair bouwen. Daarbij wordt gestreefd naar een efficiënt en effectief gebruik van hulpbronnen. Dat begint al in de ontwerpfase. Een circulair ontwerp kijkt naar wat er kan gebeuren met het gebouw en de materialen, tijdens maar ook na het gebruik ervan. Paarse daken kunnen bijgevolg eenvoudig gedemonteerd, verplaatst en opnieuw opgebouwd worden, zelfs tientallen jaren na de eerste installatie.

RubberGard EPDM is een ideaal dakmembraan voor paarse daken, zowel op basis van de talrijke voordelen tijdens de installatie als de uitstekende prestaties op lange termijn. RubberGard EPDM biedt volledige flexibiliteit bij het ontwerp en maakt eenvoudige aanpassingen mogelijk bij wijzigingen in de toekomst, demontage, hergebruik of verplaatsing van het gebouw, zelfs decennia na de oorspronkelijke bouw.

Elevate biedt ook een compleet assortiment compatibele daktoebehoren voor paarse daken, zoals zelfklevende tape voor de naden, primers, lijmen en afdekstroken. Stuk voor stuk voldoen ze aan de vereisten van verschillende installatiedetails en zorgen ze voor een volledig waterdichte oplossing. Zelfs al wordt het gebouw na lange tijd aangepast of verplaatst, de afwerking is eenvoudig uit te voeren. Zo krijgt bestaand materiaal een tweede leven, met dezelfde prestaties als een nieuw membraan.